******  News  ******

Start

* News *

Bilder

Fiskedagbok

Gästbok

Tävling

Kontakt

Länkar


 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------100312 - Flugbindning hos FlyFiction
Tigern dominerar ytterligare en gång med sin flugbindnings teknik. Är nu uppe i det imponerade antalet av två egenbundna flugor. Förra året blev det en Tiger(n) räka, och nu en sjukt bra TigerMagnus. Hmmm, nåja men den har nog bättre chanser än räkan från förra året iallafall! Staven & Larsson spottade ut flugor i en rasande takt från städet och man kan inte annat än imponeras av deras skicklighet! Kommer väl framöver att få mycket tid över för att öva upp mig på flugbindningen! Förmodligen byggs det då på ett gigantiskt lager, då få flugor blir använda :-( Tur att det finns badkar att testa vattengången i!!!!

         

Finfin TigerMagnus. Nu är det inte många dagar kvar tills den ligger i vattnet ngn stans på Västkusten, och lockar Havsöringen till hugg!
--Tigern------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

091215 - 19:20
091212. Jag & Staven bestämde att det nu var dags att ta tag i flugfisket efter insjöarnas krokodiler. Varit mycket snack om gäddfisket med fluga, men inga riktiga försök för egen del. Bestämde att turen skulle gå till en av Stavens bekantas hemmasjö i Mölnlycke. Plockade upp en trött Staven strax efter åtta, och det skulle visa sig att den första fisk aktiviteten som sågs var genom fönsterrutan i bilen. Då vi passerade Mölnlycke centrum vakade en mycket fet fisk mitt i ån. Resulterade i ett antal varv i rondellen för att få se mer av denna fisk. Fick lite flashbacks från kirunafisket! Jaja, väl framme fick vi redan på att det kunde vara "lite" vatten i båten från gårdagen! Och visst, allt är ju relativt, men "lite" var direkt felaktigt. Staven fick slita styggt för att ösa båten.


Väl ute på sjön visadade det sig inte vara helt enkelt att svinga spöt med monster stora Pikemuppets. Efter en del konsulterande med Staven kom vi fram till lång ståltafs ihop med 15-20cm:s fluga inte var en bra kombination på en klass 7:a. Kortade ner tafsen och försökte igen, och nu funkade det hyfsat iallafall! Första fisken visade sig mitt i sjön, då den anföll min fluga vid start av nytt kast. Spänningen steg, men det skulle visa sig vara den enda större fisk som gav sig till känna under dagen! Var inte direkt optimala förhållande, med spegelblank sjö, is runt kanterna och strålande sol!
   
Jaja, det enda "nappet" under dagen visade sig vara när min fluga ville ringa en vän, och kopplade upp sig direkt på en luftburen tele ledning. Staven fick rycka ut, och med sin yttersta spöspets lyckades han avbryta "samtalet" och få loss flugan! Rakans amatör man är! Jaja, flugan blev lite kinkig efter det avbrutna samtalet och det blev inga krokodiler denna tur. Blev i stället en "vi hade i alla fall tur med vädret" "en fin naturupplevelse" "gött att komma ut" tur. Skit fiske på er alla! 
--Tigern----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

091215 - 18:52
Hmmmm, nu skall vi se!!! Många har hoppat på bloggspåret det senaste, det är ett enkelt och ganska snyggt sätt att hålla sin sida uppdaterad och intressant. Nu har ju jag fällt en del kommentarer, så som -Bluffsidor, Fusk, Inte på riktigt osv osv! Så nu sitter man här och tvingas gör ett tappert försök att köra uppdateringar via ett ganska simpelt hemside program. Jaja, får se hur lång tid det tar innan det matas i lite inframe kod till en "fuskblogg" på denna * News *-sida!  
--Tigern----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------  

 

 

            

Fulton-Värde

Huggtabell